15.11.13

Motivasi Graduasi

29th IIUM Convocation Ceremony, 16th-18th November 2013
"Keinginan yang kuat untuk sukses ini tidak dibarengi dengan kesiapan untuk gagal. Harapan besar untuk selalu mendapat keberhasilan, tidak diikuti dengan kesiapan menanggung resiko kegagalan. Dampaknya, ketika menghadapi kegagalan, banyak manusia berputus asa dan bahkan menganggap dunia telah meninggalkannya. Padahal, kegagalan tidak selalu memberikan dampak negatif dalam kehidupan kita. Produk gagal tidak selalu menjadi petaka dalam dunia usaha."
Pak Cah, 23 Oktober 2012
"Membantu kebenaran itu janji Allah. Berusaha pula tugas hamba-Nya. Syariat Allah itu tujuan, sunnatullah itu keperluan. Muslim berkualiti komited memenuhi kedua-duanya."
UHAJ , Tak Kenal Maka Tak Cinta
 
Motivasi yang begitu menghidupkan. Ringkas, tapi cukup menggerakkan. Saya baca di sini dan sini.


Hujung Entri:
Ucapan Graduasi: "Selamat bergraduasi buat para graduan UIAM 2013, terutama sahabat-sahabat sepengajian. Moga kita menjadi produk-produk yang membawa barakah buat dakwah dan ummah. Penghargaan terindah saya kalungkan kepada Mak Abah, para pensyarah, semua murabbi, teman-teman dan ahli keluarga yang sentiasa mendoakan. 'Al-Sibawayh' yang bakal saya terima nanti adalah hadiah buat kalian.  Tidaklah 'Al-Sibawayh' itu membahagiakan saya melainkan ada keredhaan Allah bersamanya. Kepada adik-adik dan anak didik, ingat, dakwah seorang pelajar adalah akademiknya, jihad seorang pelajar adalah peperiksaannya. Study tetap nombor satu, tapi dakwah bukan nombor dua."

___________________________________________________________________________________
KHAYR ANNISA @ khayrannisa.blogspot.com 
"Hidup mati biarlah untuk-Nya"

4 comments:

nurul said...

Mabruk, nisa'!
May Allah shower His blessing upon you. Amin

Khairunnisa Bohari said...

Amin, amin, amin.
Tq dear nurul.
Love you so much.

nadz said...

Alhamdulillah, tahniah!

Khairunnisa Bohari said...

هذا من فضل ربي
حمدا لله